Modafinil als studiemedicijn: is het het echt waard?

      Reacties uitgeschakeld voor Modafinil als studiemedicijn: is het het echt waard?

Modafinil als studiemedicijn: is het het echt waard?
Modafinil wordt aangeprezen als een soort ‘hersen viagraa’ en is een van de meest populaire onder de noötropica, hoewel het werkingsmechanisme nog niet volledig wordt begrepen door deskundigen. Mensen die wat extra hersenkracht nodig hebben, zoals studenten en professionals, nemen het vaak op als een soort geheugen verhogende of concentrische pil. Hoewel Provigil niet is geïndiceerd voor die dingen, is er bewijs dat het bepaalde parameters in de hersenfunctie verbetert.

Provigil is een geneesmiddel dat momenteel is goedgekeurd voor het verlichten van symptomen van slaperigheid overdag, narcolepsie, werkstoornissen in de ploeg (slaperigheid tijdens werkuren en problemen met inslapen ‘s nachts, vaak bij mensen met draaiende diensten), en slaapgebrek veroorzaakt slaapstoornissen. Het is een waakzaamheid bevorderende middel of eugeroïsche.

Er zijn veel stoffen of medicijnen die er zijn die vaak worden gebruikt om de hersenfunctie te verbeteren. Velen van hen werken niet echt. Wat dacht je van Modafinil? We zullen de beschikbare onderzoeken en beweringen over deze Noötropic onderzoeken, en het zelf bekijken of het echt werkt en zijn claim als ‘studiegeneesmiddel’ kan waarmaken.

Onderzoek van de universiteit van Oxford: een op de vier studenten zit erop
Modafinil is erg populair bij studenten. Veel gebruikers zeggen dat het hen helpt beter te studeren. Dit blijkt uit een Modafinil ultieme studiegeneeskunde2015 studie van de universiteit van Oxford, waaruit blijkt dat een op de vier studenten Provigil gebruikt of zijn generieke versie, Modalert, vooral wanneer ze zich voorbereiden op examens. Het toonde aan dat Modalert verbeteringen op belangrijke gebieden zoals executieve functies, aandacht en leren kan veroorzaken. Het merkte ook op dat Modafinil geen bijwerkingen of stemmingsveranderingen veroorzaakte.

Deze studie is een sterk bewijs van de wonderen van deze Noötropic. Merk op dat de deelnemers aan het onderzoek gezonde niet-slaapgestoorde studenten waren; het segment dat naar verwachting niet zal profiteren van de stimulerende effecten van Modalert. Het effect van het geneesmiddel op denkkracht, plus het lage risico op bijwerkingen, maakt het erg aantrekkelijk.

Betekent dit dat je Modafinil ook moet gebruiken om te studeren? Dat hangt grotendeels af van je gezondheid. In de Oxford-studie waren de deelnemers blijkbaar gezond. Als u geen gezondheidsproblemen heeft zoals ADHD of problemen heeft met de slaap, zoals slapeloosheid, wilt u het misschien proberen.

Voor meer info : http://modafinil-kopen.nl